Gastronomie - Aube - Champagne
Reims - Troyes – Essoyes – Colombey-Les-Deux-Eglises
De regio Aube en Champagne is één van de oudste cultuurlandschappen van Frankrijk met middeleeuwse steden en dorpen, unieke vakwerkhuizen, interessante musea, idyllische druivenflanken en heel wat meren en bossen. Een kwart van alle champagnes komt uit de Aube. De streek is tevens bekend voor zijn kaas Chaource en zijn Andouillette. Er valt dan ook heel wat te beleven in deze boeiende maar minder bekende streek die ook wel...
Lees meer
Lees meer
Regime:
Volpension
Land:
Frankrijk
Afreis- en terugkeerdatum en prijs
Datum
Aantal dagen
Prijs
Omschrijving
Reims - Troyes – Essoyes – Colombey-Les-Deux-Eglises
De regio Aube en Champagne is één van de oudste cultuurlandschappen van Frankrijk met middeleeuwse steden en dorpen, unieke vakwerkhuizen, interessante musea, idyllische druivenflanken en heel wat meren en bossen. Een kwart van alle champagnes komt uit de Aube. De streek is tevens bekend voor zijn kaas Chaource en zijn Andouillette. Er valt dan ook heel wat te beleven in deze boeiende maar minder bekende streek die ook wel eens ‘het andere Champagne’ wordt genoemd. Het volgende staat op ons programma: Troyes, de middeleeuwse stad met de schitterende brandglasramen, Chaource kaas proeven en ontdekken hoe die gemaakt wordt, terug gaan in de tijd van Renoir en zijn schilderijen weer tot leven laten komen in Essoyes, Champagne proeven bij enkele Champagnehuizen, ontdekken waar Bernardus van Clairvaux de Cisterciënzerorde hervormd heeft en op bezoek gaan bij de grootste Franse President Charles de Gaulle in Colombey-les-deux-Eglises. Reis je mee naar deze highlights van de Aube?
Hotel
Reeds 30 jaar baat de familie Marisy hun hotel uit met hart en ziel. Alle kamers beschikken over bad/douche, toilet, airco, WiFi en flatscreen-TV. Ontspannen kan in het verwarmde binnenzwembad, hamam, jacuzzi en infraroodsauna. Massages zijn mogelijk en er is ook een volledig uitgeruste TechnoGym-fitnessruimte. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds worden 3-gangen menu’s klaargemaakt door chef-kok Julien Lassere en zijn team. Zijn semi-gastronomische keuken is doordrenkt van creativiteit en durf. ’s Avonds zijn bij het diner steeds het aperitief, 2 glazen wijn, water en koffie inbegrepen.
Extra inbegrepen voor deze reis
- THUIS AFGEHAALD EN TERUGGEBRACHT
- ALLE UITSTAPPEN
- ALLE MAALTIJDEN INCLUSIEF WIJN ONDERWEG
- BIJ DINER: APERITIEF & 2 GLAZEN WIJN & WATER & KOFFIE
- AUDIO GUIDES (OORTJES)